Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Toilet met waterstraal: is het een top of flop?

toilet-met-waterstraal-creemers

In veel culturen is het heel normaal: een toilet met waterstraal. De Japanse bijvoorbeeld, waarbij een meerderheid van de mensen gebruik maakt van een toilet met waterstraal. Wat zijn de voordelen en nadelen van zo’n toilet?

Toilet met waterstraal

Bij ons is het toilet met waterstraal nog steeds niet ingeburgerd. En de vraag is eigenlijk, waarom niet? Zoals ik al zei in de introductie is het in Japan heel normaal om een toilet te gebruiken waar een waterstraal uit komt. Ze vinden het daar dan ook maar een verouderde gedachte om nog wc-papier te gebruiken. Ook in Turkije zijn ze eigenlijk veel verder dan wij als het om toilethygiëne gaat.

Voordelen en nadelen

De voordelen van een toilet met waterstraal zijn eindeloos. Om te beginnen hoeft u geen toiletpapier meer te gebruiken, wat u zeker tientallen euro’s per jaar zal besparen voor uw familie. Geen WC-rollen meer in huis of te dun papier? Ook dat zijn allebei geen problemen meer als u een waterstraal tot u beschikking heeft. Het is beter voor het milieu, omdat men geen bomen meer hoeft te gebruiken om wc-papier te vervaardigen. Ook is het hygiënischer. U hoeft niet meer met uw handen en wc-papier uw billen schoonmaken. Een waterstraal doet dat namelijk veel beter. Daarbij gebruiken veel toiletten met waterstralen minder water dan bij een normaal toilet.

Één van de nadelen is dat u zult moeten wennen aan het principe: meestal vegen we ons achterwerk schoon en droog – nu wordt ie juist nat gemaakt. In het begin zult u ongetwijfeld terug willen vallen op het gebruik van toiletpapier. Daarnaast is de aanschafprijs van een toilet met waterstraal nog redelijk hoog.

toilet-met-waterstraal-creemers

Toilet met waterstraal

Conclusie: top of flop?

Ik zeg: top! Het zou goed zijn voor mensen om hier op over te stappen. Misschien is het dan ook een goede optie voor uw nieuwe woning. Ik zie het echter niet gebeuren dat mensen snel van toilet zullen wisselen. Het idee van een toilet met waterstraal zou echt gepusht moeten worden en standaard moeten worden ingebouwd in nieuwbouwhuizen om kans te maken.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Toilet met waterstraal: is het een top of flop?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.