Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Totaalrenovatie met carte blanche in Peer: een casestudy

totaalrenovatie

Iedere interieurontwerper – ik dus ook – droomt er wel eens van dat hij carte blanche krijgt van zijn opdrachtgevers. Bij deze klanten in Peer mocht ik mijn ding doen, onder goedkeurend oog van de eigenaars natuurlijk. Ik loods jullie graag door deze geslaagde totaalrenovatie, waar ikzelf bijzonder trots op ben.

Totaalrenovatie?

De bewoners van het pand droomden van een nieuw, modern interieur en wilden daarvoor de volledige benedenverdieping in een nieuw jasje steken. Een totaalrenovatie dus, zoals we dat graag hebben. Zoals gezegd, kreeg ik van hen carte blanche met als enige voorwaarden: veel licht en een moderne uitstraling.

totaalrenovatie

Bron: CR33MERS

 

U kan op de bijgevoegde foto’s zien dat ik heb gekozen om van de benedenverdieping in een open ruimte te maken Er is enkel een afscheiding tussen de keuken en het woonkamergedeelte. De moderne keukenkasten doen dus ook meteen dienst als roomdivider. Om te voldoen aan de vraag  voor veel licht, heb ik optimaal gebruik gemaakt van de grote ramen en als hoofdkleur wit gebruikt. Zowel voor de plafonds als voor de kasten is wit de hoofdkleur, zodat het beschikbare daglicht ten volle weerkaatst wordt. Het natuurlijke licht wordt aangevuld door moderne opbouwspots en een prachtige luster boven de eetkamertafel.

totaalrenovatie

Bron: CR33MERS

Minimalisme meets gezelligheid

Een tweede voorwaarde was een moderne uitstraling. Daarvoor heb ik gekozen voor een strakke belijning, waarvan vooral de keuken een mooi voorbeeld is. Ik ben uitgegaan van een semi-minimalistisch interieur en daarom heb ik voor de afwerking gekozen voor zwart-, grijs- en hier en daar bruintinten.

Minimalisme voelt eerder koel aan en door de donkere tinten zorgen we toch voor een wat warme gevoel. Daarom heb ik in de woonkamer ook geopteerd voor een houtkleurige parketvloer, net als de trap naar boven en de vloer in de kantoorruimte.  In het woonkamergedeelte zorgt de ingebouwde haard ook voor een extra gezellige toets. In de keuken kozen de bewoners voor een werkblad van donker Corian ®. Niet alleen erg praktisch, maar het oogt ook heel mooi.

totaalrenovatie

Bron: CR33MERS

 

Herinrichting van A tot Z

Als interieurarchitect geloof ik rotsvast in het principe dat een interieurinrichting pas écht geslaagd is als alle onderdelen van dat interieur op elkaar afgestemd zijn. Met andere woorden: elke detail moet aansluiten bij het grotere geheel. Ik kon de eigenaars van het pand al snel overtuigen van deze visie. Naast al het prachtige maatwerk wat u op de foto’s ziet, hebben we samen ook gekozen voor een volledig nieuw, modern meubilair dat perfect aansluit van de strakke belijning van de benedenverdieping. Coherentie troef.

totaalrenovatie

Bron: CR33MERS

 

Hebben deze prachtige foto’s u doen dromen van een nieuw interieur? Ik maak graag tijd om uw wensen samen met u te bespreken en om te zetten in de praktijk. Aarzel niet om een afspraak te maken!

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Totaalrenovatie met carte blanche in Peer: een casestudy


Door Lisanne op 15 maart 2018

Jaa! Komen echt steeds meer bij. Prima maar niet handig om alles in tas te hebben

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.