Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Uw loft inrichten: van fabriekspand tot gezellige thuis

Loft

Lofts zijn nog altijd bijzonder hip en dus erg gegeerd op de vastgoedmarkt. Wonen in de stad trekt heel wat mensen aan … als ze maar ruim genoeg kunnen wonen. En op die wens speelt een loft natuurlijk perfect in. Het open, ruime karakter van lofts blijft een van de grootste koopmotieven. Maar is zo’n loft wel gezellig genoeg om ook fijn in te wonen?

Een loft inrichten is een boeiende uitdaging. Aan de ene kant is er het industriële karakter. Aan de andere kant de behoefte aan een gezellige en huiselijke sfeer. En die sfeer moet u zelf gaan toevoegen. Voor een geslaagd loftinterieur is een doordachte aanpak essentieel. Met deze tips bent u al goed op weg naar een sfeervolle thuis.

Loft Loft

(Bron foto links: interieurfotografie-architectuurfotografie)
(Bron foto rechts: contemporist)

Uw loft inrichten? Zeven tips voor een loftinterieur met een woweffect!

Bij de inrichting van een loft staat sfeer centraal. Met deze zeven tips moet dat zeker lukken:

 1. Houd rekening met de structuur van het gebouw
  De bestaande structuur en het industriële karakter van het gebouw waarin uw loft zich bevindt, bepalen de inrichting. Een loft is een open ruimte. Natuurlijk kunt u kleinere ruimtes creëren, maar zorg er dan voor dat de afscheidingen het plafond niet raken. Anders gaat het ruimtelijke gevoel verloren.
 1. Think big!
  Het is een misvatting om te denken dat grote interieurelementen de ruimte verkleinen. In een kleine woonkamer geldt dat natuurlijk wel, maar een loft biedt een zee van plaats. En zo’n grote ruimte vraagt om grote meubels en grote accessoires. Kies daarom bijvoorbeeld voor een extra large hoekzetel of voor een grote plant. Kortom: zie het groot(s)!
 1. Voeg een persoonlijke touch toe
  Een loft heeft een industrieel karakter. Dat betekent dat u zelf wat warmte en gezelligheid moet creëren. Persoonlijke elementen, zoals een groep foto’s aan de muur, een groot fotocanvas of een mooi stukje fotobehang, doen wonderen.
 1. Kies voor modern
  Moderne meubels, zoals de zetels van Le Corbusier of de bekende Barcelona Chairs, horen thuis in een loft. Met een iets klassiekere invulling slaat u zeker de bal niet mis, maar een loft komt nog altijd het meest tot zijn recht in een modern interieur met een strakke afwerking.
 1. Experimenteer met prints
  Durf kiezen voor kleur, prints en dessins. Ga voor een tapijt met een print, plaids en kussens in een kleurtje of een stukje behang in een donkere kleur of met een dessin. In een open ruimte als een loft komt dat helemaal tot zijn recht. Bovendien zijn het instantsfeermakers!
 1. Maak het knus
  Gezelligheid creëert u met de juiste verlichting en aangepaste raamdecoratie. Grote raampartijen? Kies dan voor gordijnen tot op de grond.Ook de juiste vloer speelt een grote rol. Een parketvloer geeft meer warmte dan een betonvloer, maar een combinatie van de twee kan ook.Een grote ruimte kan snel koud aanvoelen. Daarom adviseer ik in lofts altijd vloerverwarming. Dat geeft een knusser gevoel.
 1. Creëer privacy
  In een loft zijn er geen afgescheiden ruimtes. Toch creëert u gemakkelijk privacy met kamerschermen, gordijnen of een glazen wand. Ook met meubels is het mogelijk om een afscheiding te maken. Kies dan wel voor niet te hoge meubels. Want zo gaat – net zoals bij afscheidingen tot aan het plafond (tip 1) – het ruimtelijke karakter verloren.

Loft Loft

(Bron foto links: archdaily)
(Bron foto rechts: shockblast)

Uw loft inrichten? Vertrouw op een interieurarchitect met ervaring. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Uw loft inrichten: van fabriekspand tot gezellige thuis

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.