Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Uw woonkamer inrichten? Creëer uw eigen plek mét karakter!

woonkamer inrichten

Uw interieur zegt veel over uw persoonlijkheid. En dat geldt zeker voor uw woonkamer. Want deze ruimte is de uitgelezen plek om uw eigen verhaal te vertellen. Met originele meubels, toffe kleuren en persoonlijke decoratie. Houdt u van orde en netheid? Dan kiest u misschien voor een minimalistische stijl, met veel opbergruimte en lichte kleuren. Bent u een avontuurlijk type? Ga dan eerder voor een kleurrijke inrichting, gevuld met veel foto’s en souvenirs van verre reizen. Als interieurarchitect vertaal ik uw persoonlijkheid naar de inrichting van uw woonkamer.

Slimme tips voor de inrichting van uw woonkamer

Als opdrachtgevers mij inschakelen om hun woonkamer in te richten, denk ik in de eerste plaats vanuit efficiëntie.

 • Meubels
  Maak een goede start en kies eerst de grote meubelstukken. Op basis daarvan bepaalt u de rest van uw inrichting. Want het is eenvoudiger en budgetvriendelijker om uw muren een ander kleurtje te geven dan om nieuwe meubels aan te kopen. Nog een tip: investeer in een degelijk zitmeubel, want u brengt er veel tijd in door.
 • Vloer
  Een goede vloerkeuze betekent een grote meerwaarde voor uw interieur. Een houten vloer geeft meteen warmte, een tegelvloer creëert een strak effect. Ik neem voor mijn opdrachtgevers altijd uitgebreid de tijd om de verschillende materialen, kleuren en patronen te bekijken, want het aanbod is erg uitgebreid.
 • Muren
  Zodra u zicht hebt op uw grote meubelstukken, kunt u aan de slag gaan met verf en behang. Om sfeer en gezelligheid in een woonkamer te brengen, adviseer ik altijd een combinatie van beide. Wist u dat kleuren een ruimte kunnen vergroten of verkleinen? Daarom pas ik mijn kleuradvies altijd aan de oppervlakte en de lichtinval aan.
 • Raamdecoratie
  Ook met de juiste aankleding van uw ramen kunt u voor een echte sfeermaker zorgen. De keuze is daarbij zeer ruim: van vouwgordijnen en rolgordijnen tot jaloezieën en shutters. Wilt u warmte creëren? Kies dan voor stoffen zoals linnen of voor lamellen in hout.
 • Verlichting
  U maakt de inrichting van uw woonkamer helemaal af met de juiste verlichting. Ik adviseer opdrachtgevers altijd om daarmee te wachten tot in de laatste fase van hun inrichting. Zo kunt u extra accenten leggen en vanuit een functioneel oogpunt aangepaste lichtbronnen voorzien.

woonkamer inrichten

woonkamer inrichten

(Bron foto boven: Binnenzicht)
(Bron foto onder: Interieur-inrichting)

Gaat u uw woonkamer inrichten? Lees dan zeker ook mijn vorige blog met praktische tips over functionaliteit, openheid en privacy.

Vraag professioneel advies voor de inrichting van uw woonkamer. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

3 reacties op “Uw woonkamer inrichten? Creëer uw eigen plek mét karakter!


Door Meubels eerst op 29 augustus 2018

Ik ga inderdaad eerst voor de meubelen en dan pas kijk ik naar de rest als muur, verlichting, accessoires etc Je kan altijd nog spelen met de andere factoren.


Door Vincent Rondwijk op 12 maart 2019

Raamdecoratie doet inderdaad veel voor het karakter in huis. Zelf heb ik gekozen voor lichte jaloezieën en ben daar nog steeds erg blij mee. Op deze manier komt er genoeg daglicht binnen, maar houden we de zon en hitte ook buiten in de zomer. Ideaal vind ik zelf!


Door Radiatoren Discounter op 14 december 2019

Het is zeker handig om eerst meubels uit te kiezen. Daarnaast vind ik verlichting ook enorm belangrijk. Gr. Felix

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.