Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Verven of behangen – wat heeft uw voorkeur?

verven-of-behangen-interieurarchitect-cr33mers

Verven of behangen: het is een dilemma waar menig huizenbezitter tegenaan loopt. Voor beide opties zijn wel enkele argumenten te verzinnen. In dit blog geeft interieurspecialist Ken Creemers uit Bree (Limburg) een aantal argumenten.

Kiest u voor verven of behangen?

Het is een keuze die u ongetwijfeld één keer in uw leven moet maken. Of het nu gaat om uw nieuwe huurhuis of uw pas gekochte koophuis: muren verven of behangen doen we allemaal. Misschien heeft u al een duidelijke voorkeur voor één van beide opties, maar zo niet, dan zet ik graag even de argumenten op een rijtje. Er is namelijk voor elke optie wel iets te zeggen. Zowel verven als behangen heeft voordelen en nadelen.

Verven heeft als grootste voordeel dat het er altijd goed uitziet en dat het makkelijk te onderhouden is. Mocht u de kleur die u heeft niet meer mooi vinden of is de muur inmiddels vies geworden, dan kunt u de muur eenvoudig een ander likje verf geven. Dit likje verf kunt u er gemakkelijk overheen verven.

verven-of-behangen-interieurarchitect-cr33mers

Behangen daarentegen heeft als voordeel dat het niet zo ‘plat’ van uiterlijk is. Door uw muren te behangen kunt u verschillende (creatieve) effecten creëren. Daarnaast kunt u behang met prints gebruiken. Dit is ideaal voor de kinderkamer. Behangpapier heeft vaak een bepaalde structuur, die kunt u met verven niet nabootsen. Daarnaast geeft behangpapier een ‘warmer’ gevoel aan de ruimte. Daardoor is de uitstraling van uw ruimte beter.

behangpapier-interieurarchitect-cr33mers-bree-limburg

Het is lastig om te zeggen welke methode minder tijd kost. Zowel verven als behangen kan arbeidsintensief zijn, zeker als u er geen ervaring mee heeft. Het ophangen van behangpapier kan wel lastiger zijn dan verven. U moet heel nauwkeurig aan de slag gaan als u uw behangpapier goed wilt ophangen.

Wilt u zelf aan de slag met verven of behangen en heeft u daar geen ervaring mee? Dan is misschien deze folder iets voor u.

Wat heeft uw voorkeur, verven of behangen? En waarom? Laat het mij weten!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Verven of behangen – wat heeft uw voorkeur?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.