Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Vinyl in uw huis: de voordelen en waar u op moet letten

Een voorbeeld van een stijlvolle vinyl vloer

Tips en informatie over vinyl in uw huis

Vinyl is een van de meest veelzijdige soorten vloerbedekkingen die er zijn. Het is een soepele en veerkrachtige kunststof, maar gemaakt van een hard materiaal. Vinyl bestaat meestal uit diktes van 1 tot 3.5 mm en is daarnaast geluiddempend. Door de veelzijdigheid is het mogelijk om veel soorten vloeren na te bootsen. Het is erg populair onder huisinrichters die tegen een goede prijs een makkelijk te plaatsen en te onderhouden vloerbedekking willen. Vinyl is dan ook zeker de laatste tijd een opkomende trend. Maar waar moet u op letten? En wat zijn de voordelen tegenover bijvoorbeeld laminaat of parket? Interieurarchitect Ken Creemers legt het u graag uit.

Een voorbeeld van een stijlvolle vinyl vloer

Verschillen met laminaat en parket

Zowel laminaat als parket zijn twee zeer populaire materialen om uw vloer mee te bedekken. Ze lijken op vinyl, maar toch zijn ze net even wat anders. Het voordeel van vinyl over laminaat is bijvoorbeeld dat de toplaag veel dikker is. Daarnaast is de bovenste laag van een vinyl vloer slijtvaster door de dikkere slijtlaag. De levensduur van uw vloer wordt enorm verlengd wanneer deze is voorzien van een goede slijtlaag. Dit is dus belangrijk als u uw vinylvloer niet om de zoveel tijd wilt vervangen. Het laatst genoemde voordeel zien we tevens terug als we vinyl vergelijken met parket. Vinyl is daarnaast waterdicht, terwijl vuil zich niet snel ophoopt in vinyl zoals bijvoorbeeld het geval is bij stoffen vloerbedekking.

Een nadeel van vinyl is wel dat de ondervloer perfect ge√ęgaliseerd moet zijn. Is dit niet het geval, dan zal zich dit aftekenen in het uw vloer. Dit kan rare en simpelweg lelijke beelden veroorzaken.

Waar moet u op letten?

De kwaliteit van vinyl varieert enorm. Hoewel fabrikanten van vinyl proberen om steeds betere vloeren te fabriceren, moet u nog altijd goed opletten waar u uw vloer koopt. Het is vaak goedkoop, maar houdt ook in uw achterhoofd dat goedkoop vaak duurkoop is. Het beste geeft u wat meer uit, zodat u zich verzekert van een degelijke vloer.

Waar u tevens op moet letten, is de gebruiksintensiteit. Vinyl vloeren zijn gevoelig. Als u er veel op loopt met bijvoorbeeld schoenen of hakken, zorg er dan voor dat u een dikke variant koopt. U moet van te voren bedenken hoe en waar de vloer gebruikt wordt. In de huiskamer zal bijvoorbeeld over het algemeen vaker op schoenen gelopen worden dan in uw slaapkamer.

Wat zijn uw ervaringen met vinyl?

Stijlvol en toch makkelijk aan te leggen

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Vinyl in uw huis: de voordelen en waar u op moet letten

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.