Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Vloerverwarming: conventionele en elektrische vloerverwarming

verwarming-vloerverwarming-ken-creemers-cr33mers

Een populair iets voor een nieuwbouwhuis is vloerverwarming. Veel huizenbezitters vinden het een interessant idee om vloerverwarming in huis aan te leggen. Interieurarchitect Ken Creemers legt het verschil uit tussen de twee veelvoorkomende systemen, namelijk het conventionele of traditionele systeem, en het elektrische systeem.

Een introductie tot vloerverwarming

In een vorig blog (op 2 maart) schreef ik al eens over vloerverwarming. Daar schreef ik over de voordelen en nadelen van vloerverwarming in uw huis. Wat mij betreft is vloerverwarming een ideale optie voor huizen in België en Nederland. Onze herfst en winters zijn voldoende koud om overdag en ’s avonds koude voeten te krijgen in huis. Vloerverwarming kan dienen als oplossing voor koude voeten.

Verschillende vloerverwarming systemen

Er zijn twee verschillende systemen om uw vloer te verwarmen. Het eerste systeem wat ik wil behandelen is het traditionele of conventionele verwarmingssysteem. Dit is in principe vloerverwarming waarbij de vloer wordt opgewarmd door water. Het is vergelijkbaar met de centrale verwarming die u waarschijnlijk al in huis hebt staan. Door middel van leidingen wordt heet water getransporteerd onder de vloer door. Dit systeem wordt dan ook direct aangesloten op uw CV-installatie.

Daarnaast hebben we ook de wat modernere variant: elektrische vloerverwarming. Dit systeem staat los van uw centrale verwarming. U legt eenvoudig zogenaamde vloerverwarmingsmatten op de grond en daar overheen kunt u uw vloer aanleggen. U kunt ook kiezen voor verwarmingskabels in plaats van matten.

vloerverwarming-ken-creemers-interieur-badkamer

Mijn voorkeur

In principe zijn beide systemen goed. Het is alleen afhankelijk van uw eigen wensen en van de mogelijkheden van uw huis welke keuze het wordt. Hoe dan ook is vloerverwarming aanleggen een intensieve bezigheid omdat u sowieso de vloer moet openbreken. Het meest ideale is wanneer vloerverwarming direct aan het begin wordt aangelegd, maar daar heeft u niet altijd inspraak in.

Ik vind het fijn dat ik bij een traditioneel systeem de vloerverwarming direct kan aansluiten op de cv-installatie. Daardoor blijft uw verwarming toch via één systeem werken. Elektrische verwarming is echter goedkoper en kan ook worden aangezet wanneer u de rest van de verwarmingen niet aan wilt hebben.

Wat zijn uw ervaringen met vloerverwarmingen?

vloerverwarming-montage

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Vloerverwarming: conventionele en elektrische vloerverwarming

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.