Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Het vrijstaand bad: de absolute blikvanger van uw moderne badkamer

Bij uw strak en modern interieur hoort uiteraard een navenante badkamer, met mooi meubilair, opvallende kranen en een zee aan ruimte. Een moderne badkamer is steeds meer een volwaardige ruimte in huis, waar ontspanning en wellness centraal staan. Het belangrijkste blijft uiteraard uw bad of douche. Maar wilt u een écht topbadkamer met een fantastische blikvanger? Dan gaat u zonder twijfel voor een vrijstaand bad.

Is de beschikbare ruimte geschikt voor een vrijstaand bad?

Moderne badkamer met vrijstaand bad

Bron: www.cr33mers.be

Dat is de eerste vraag die u zich moet stellen bij een nieuwbouw of renovatie. Hoeveel ruimte wil u besteden aan uw badkamer? Een vrijstaand bad heeft nu eenmaal meer ruimte nodig dan een inbouwexemplaar. Maar ook naar aansluitingen toe, is het belangrijk dan u op voorhand beslist welk bad waar komt te staan. Voor een vrijstaand bad moeten de elektriciteits- en wateraansluitingen voorzien worden in het midden van de ruimte.

Daar staat tegenover dat een vrijstaand bad uw ruimte ook groter doet lijken. In combinatie met strakke kasten en een vrijstaande lavabo, creëert u zo een oase van rust en ontspanning. Zo blijft er ook plaats vrij om eventueel een sauna of een stoomcabine te plaatsen. Maar uw losstaande badkuip – al of niet op pootjes, naar uw eigen smaak – blijft dé blikvanger. Zeker in combinatie met een mooie kraan die rechtstreeks op de vloer geplaatst wordt. U heeft tegenwoordig keuze uit verschillende designmodellen.

 

Welke voordelen heeft een vrijstaande badkuip?

De voordelen van een losstaand bad zijn voornamelijk van esthetische aard: het is gewoon mooi en het creëert ruimte in uw badkamer. Maar ook naar onderhoud toe zal u blij zijn met uw vrijstaand bad. Het is makkelijk te onderhouden en als het op pootjes staat, kan u de ruimte onder uw bad ook schoon houden.

Badkuipen – of ze nu vrij staan of ingebouwd zijn – kunnen tegenwoordig allerlei vormen aannemen. Rond, ovaal, rechthoekig, veelhoekig… u kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Maar een bij een vrijstaand bad heeft u de keuze uit nog meer speciale, trendy vormen. U kan bijvoorbeeld opteren door hogere of ronde zijwanden, een hogere achterwand met een massagesteuntje en dergelijke meer.

Een vrijstaand bad straalt ook een bepaalde luxe uit: het doet denken aan de tijd van weleer toen enkel de meer gegoede burgers een echte badkuip hadden. Dat gevoel van luxe kan u uitbreiden door een paar leuke accessoires, te beginnen met uw kranen. Zoals gezegd zijn er heel wat designer spullen op de markt, het ene al chiquer dan het andere. Maar u kan ook massagestralen laten toevoegen of kiezen voor extra diepte. Vooral grote mensen en mensen met lange benen zullen genieten van deze laatste optie.

Eventuele nadelen

Moderne badkamer met vrijstaand bad

Bron: www.cr33mers.be

Echte nadelen ten opzicht van een inbouw bad zijn er niet, alleen blijft de beschikbare ruimte wel belangrijk. Is uw badkamer niet groot genoeg, dan kan u beter afzien van een losstaand bad. Als u een losstaand exemplaar tegen een muur moet plaatsen, dan verliest het meteen een deel van zijn esthetische en praktische waarde.

Er wordt ook wel eens gezegd dat het water in een vrijstaande badkuip sneller zou afkoelen, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Enkel bij gietijzeren badkuipen die u wel eens tegenkomt in landelijke woningen, zou u hiervan last kunnen hebben. Maar ook daar heeft de moderne techniek niet stilgestaan en zijn er oplossingen voor. U ziet, de nadelen zijn verwaarloosbaar.

 

Heeft u nog vragen over hoe u zo’n vrijstaand bad kan integreren in uw moderne badkamer? Aarzel niet om mij te contacteren!

 

 

 

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Het vrijstaand bad: de absolute blikvanger van uw moderne badkamer


Door Bjorn Tilburgs op 18 augustus 2017

Wow, ik vind die badkuipen er zo mooi uit zien. Het past helaas niet in mijn huidige woning, maar dit is echt wel een droom voor het volgende huis!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.