Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Wandlampen: wat zijn de redenen om te kiezen voor wandverlichting?

wandlampen-occhio-verlichting-interieurarchitect-cr33mers

Wandlampen zijn een goede manier om sfeer te geven aan een ruimte. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) legt in dit artikel uit waar wandlampen geplaatst kunnen worden en waarom u wandlampen moet overwegen.

Wat zijn wandlampen en wat zijn de functies en voordelen ervan?

Terwijl de meeste lampen aan het plafond worden bevestigd en andere lampen op tafels staan, zijn er ook wandlampen. Wandlampen zijn lampen die aan de wand bevestigd moeten worden.

Deze lampen hebben één belangrijke functie, namelijk om sfeer te creëren. Ik vind het dan ook mooi om ze op te hangen in een gang of in een andere knusse ruimte. Zo kunt u ze gebruiken in de hal of doorgang en de overloop van uw huis. Hiermee creëert u meer sfeer dan met conventionele verlichting. Ook in de woonkamer kunnen wandlampen sfeerverhogend werken.

Een ander voordeel is het feit dat u in principe geen plek meer nodig heeft in uw huis om de lamp op te zetten. Stel dat u een gang heeft waar geen ruimte is om een tafel te plaatsen, dan kun u eenvoudig een wandlamp aan de muur hangen om extra sfeer en verlichting te creëren, zonder dat u ruimte kwijt bent aan een tafel.

Goede merken wandlampen

Er zijn een aantal wandlampen die ik graag gebruik in interieurs van mijn klanten. Zo vind ik de wandlampen van het merk Occhio een absolute aanrader. Occhio is een Duits bedrijf met verlichting voor verschillende functies en verschillende plekken. Je kunt hier de wandverlichting zien die ze in hun collectie hebben. Andere merken die ik graag gebruik en aanbeveel zijn Delta Light en Wever & Ducre.

wandlampen-occhio-verlichting-interieurarchitect-cr33mers

Ik vind wandlampen een absolute meerwaarde voor elk huis. Het geeft een sfeer die u met normale verlichting niet kunt bereiken. Door de eenvoudige manier van installeren en de weinige ruimte die wandlampen innemen, kan ik iedereen aanbevelen wandverlichting te overnemen.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Wandlampen: wat zijn de redenen om te kiezen voor wandverlichting?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.