Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Wandtegels – de meerwaarde van groot formaat wandtegels?

fiandre-wandtegels-interieurarchitect-cr33mers

In het blog van vandaag wil ik iets vertellen over de meerwaarde van grote wandtegels voor bijvoorbeeld in de douche of in het toilet. Ken Creemers geeft uitleg over de voordelen ervan ten opzichte van kleinere wandtegels.

Voordeel van groot formaat wandtegels

U bent vast gewend aan kleine wandtegels in badkamers en toiletten. Veel huizen zijn voorzien van kleine wandtegels die vaak niet groter zijn dan 20 x 20, of 40 x 60 centimeter,… . Deze wandtegel oplossingen worden als standaard beschouwd, maar er zijn ook andere opties om de muur van uw badkamer of toilet te bedekken.

Met groot formaat wandtegels bedoel ik platen die tenminste één bij één meter zijn, maar soms ook groter. Wat mij betreft zijn er veel voordelen aan groot formaat tegels.

Om te beginnen zal het u opvallen dat er geen naad meer zit tussen wandtegels. Dit zorgt er voor dat er geen groeven zijn (die dus ook niet beschadigd kunnen worden of versleten kunnen raken).

Een ander voordeel is het feit dat de aanbreng van tegels een minder tijdrovende klus zal worden. Doordat de platen vaak meerdere meters lang en hoog zijn, hoeft u de wandtegels niet één voor één te leggen zoals bij kleinere tegels.

Tot slot geven grote platen ook een ruimtelijk effect.

Een nadeel van de grootformaat tegels bij de plaatsing is natuurlijk het hanteren van de tegels. Houdt rekening dat u in eerste instantie de tegel binnen krijgt door de deuropeningen maar ook dat u net alleen voor de klus staat.

Tegels van Fiandre

Een merk wat ik graag vooruit wil schuiven, is Fiandre. Dit Italiaanse bedrijf werd meer dan vijftig jaar geleden opgericht en steunt op één speerpunt: innovatie.

fiandre-wandtegels-interieurarchitect-cr33mers

Fiandre wandtegels kunnen ook in huiskamers worden gebruikt

Fiandre heeft verschillende stijlen wandtegels in verschillende formaten, maar ik vind persoonlijk de Marble collectie erg mooi en praktisch. De tegels hebben een maximaal formaat van 300 bij 150 centimeter en een dikte van 6 millimeter. De tegels zijn echter ook in kleinere formaten beschikbaar. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden qua stijl, van lichte kleuren zoals ‘calacatta statuario maximum’ tot donkere (blauwe) kleuren als ‘Agata Azzurra’.

calacatta--vloer-groot-formaat-tegels-fiandre

Groot formaat tegels zijn wat mij betreft dan ook ideaal als achterwand voor douches en toiletten. Heeft u ervaring met grote wandtegels?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Wandtegels – de meerwaarde van groot formaat wandtegels?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.