Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Wandverwarming voor een aangenaam klimaat in huis

wandverwarming

Gaat u bouwen of renoveren? Denk dan zeker out of the box als het over verwarming gaat. Het aanbod reikt vandaag véél verder dan traditionele radiatoren of de klassieke vloerverwarming. Als interieurarchitect werk ik graag met wandverwarming. Perfect als hoofdverwarming, maar ook als aanvulling op vloerverwarming.

Wat is wandverwarming?

Wandverwarming is een buizennet in de muur waarbij de leidingen in bouwblokken of in het pleisterwerk geïntegreerd worden. De werking is identiek aan gewone vloerverwarming: wanneer het water door het buizennet loopt, geeft dat warmte af.

wandverwarming
(Bron foto: www.centraleverwarmingcv.be)

Ik adviseer wandverwarming vaak in kleine ruimtes, omdat het plaatsbesparend is. U hebt namelijk geen radiator nodig. Maar ook in grotere woongedeeltes is wandverwarming een geschikt verwarmingskanaal. U moet dan wel goed laten berekenen of de wandverwarming op zich voldoende is om uw wooncomfort te garanderen. Mogelijk hebt u ook vloerverwarming of een andere warmtebron nodig om de temperatuur hoog genoeg te krijgen.

wandverwarming
(Bron foto: www.architectura.be)

De voor- en nadelen van wandverwarming

 • Voordelen van wandverwarming:
  • De maximale wandtemperatuur mag oplopen tot 40° C. Dat betekent dat uw ruimte sneller opwarmt dan bij vloerverwarming.
  • Wandverwarming heeft een compacte opbouw en kan daardoor in elke ruimte ingezet worden.
  • Ook na uitschakeling van uw verwarming geven uw wanden nog warmte af.
  • Wandverwarming kan gemakkelijk de mogelijke tekorten van vloerverwarming compenseren.
 • Nadelen van wandverwarming:
  • Wandverwarming geeft een minder gelijkmatige verspreiding van de warmte dan vloerverwarming.
  • U moet opletten wanneer u schilderijen of kaders aan uw muur wilt bevestigen. Ik adviseer altijd om foto’s te nemen tijdens de plaatsing van de leidingen, zodat u achteraf geen leidingen kunt beschadigen. Een alternatief: kies systemen om uw schilderijen aan het plafond te bevestigen.

Mijn belangrijkste advies bij wandverwarming? Investeer zeker in een goede muurisolatie, zodat er geen warmte verloren gaat.

wandverwarming
(Bron foto: www.izen.eu)

Wilt u wandverwarming plaatsen? Zorg er dan voor dat u start met een doordacht interieurplan en werk samen met de juiste leveranciers. Neem gerust contact met mij op voor deskundig advies.

Moet u nog beslissen voor welke verwarming u gaat kiezen? Lees dan zeker ook mijn vorige blogs over:

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Wandverwarming voor een aangenaam klimaat in huis

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.