Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Washi-tape: een leuk en trendy decoratiemiddel voor uw woning

washi-tape

Bent u ook op zoek naar dat beetje extra voor uw interieur? Een kleurtje hier en daar, een leuk motiefje,… en u heeft geen zin om penseel en verfpot boven te halen? Misschien hebben wij wel een leuk tip voor u: washi-tape. Een leuke en snelle manier om uw interieur een extra touch te geven en bovendien nog erg trendy ook.

washi-tape

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

What’s in a name washi-tape?

Letterlijk verteld betekent washi Japans papier. Het wordt gemaakt van Japanse struiken, zoals de gampi en de mitsumata. Bij ons is het vooral bekend als een licht papier dat u kan gebruiken voor onder andere origami en andere papierkunsten. Washi-tape wordt eigenlijk niet van dit papier gemaakt, maar dankt zijn naam vooral aan de textuur van de plakband. Het is eigenlijk niet meer dan een trendy masking tape. Te verkrijgen in alle maten, motieven en kleuren.

In 2008 benaderden een aantal Japanse kunstenaars een producent van deze masking tape, met de vraag om speciale tape te maken voor hun projecten. Daaruit kwam een hele lijn van hippe plakband voort, die ook door het grote publiek meer dan gesmaakt werd.

 

washi-tape

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Waarom is washi-tape zo populair?

Dat is heel simpel te verklaren: de tape is sterk, flexibel en u kan hem makkelijk netjes scheuren. Hij blijft ook goed plakken, maar kan ook even snel verwijderd worden en dat zonder lijmsporen of strepen. Lijkt een beetje op deco-tape? Een heel klein beetje dan, wat washi-tape is zoveel meer. Het kan bijvoorbeeld ook hergebruikt worden. Stel, u bent bezig met een fantastisch kunstwerk op één van uw muren en u plakt een lijntje verkeerd. Met deco-tape had u dan een probleem: een stuk dure tape kwijt en u mag nog schuren ook. Washi-tape kan u gewoon herplakken.

De tape is ook te verkrijgen in semi-transparante versies. Op die manier kan u verschillende laagjes over elkaar plakken voor een speciaal resultaat. En niet te vergeten: het is een zeer budgetvriendelijk decoratiemiddel dat overal verkrijgbaar is. Voor enkele euro’s heeft u al een rol om mee aan de slag te gaan.

 

Waarvoor kan u het allemaal gebruiken?

washi-tape

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Eigenlijk overal voor, maar we geven u graag een paar tips:

  • lichtschakelaars zijn meestal wit of neutraal van kleur. Voor de kinderkamer kan u ze opvrolijken aan de hand van een kleurrijke rol washi-tape
  • letters en teksten zijn hip in uw interieur. Maar in plaats van prints of hout te gebruiken, kan u net zo goed zelf aan de slag gaan met deze masking-tape.
  • fan van veel foto’s in de woonkamer? Heeft u er als aan gedacht om zelf een kader van tape te maken, in plaats van eentje te kopen? U kan gaan voor fel of pastel, met of zonder motief en zoveel u zelf wilt.
  • uw puber wil graag posters op de kamer hangen, maar u ziet dat niet zitten met al die dure muurverf? Laat hem of haar washi-tape gebruiken om de posters op te hangen, zo is er geen probleem en is iedereen tevreden
  • laat uw kinderen – jong of al wat ouder – zelf hun kamer decoreren met deze tape. Het is immers een berekend risico dankzij alle voordelen
  • geen zin om te schilderen, maar toch een accentmuur? Deze masking tape is ideaal om figuren mee te maken om uw muren een wat levendigere look te geven.

 

Interesse in een nieuw interieur? Contacteer CR33MERS!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Washi-tape: een leuk en trendy decoratiemiddel voor uw woning

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.