Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Wat zijn Gyproc gipsplaten en waarvoor dienen ze?

plafondverlichting-Gyproc-gebogen-plafond-interieurarchitect-Ken-Creemers-Limburg.

In dit blog wil ik het bedrijf Gyproc en hun gipsplaten voor plafonds introduceren. Als binnenhuisarchitect ben ik betrokken bij de inrichting van alle aspecten van een huis. Hoewel u misschien niet direct denkt aan plafonds als u het over interieur heeft, zijn er toch veel verschillende mogelijkheden om een plafond zo mooi mogelijk te maken. Vandaag geeft interieurarchitect Ken Creemers wat meer informatie over de verschillende producten van Gyproc.

Wat is Gyproc?

Gyproc, of volledig Saint-Gobain Gyproc, is een Belgisch bedrijf uit Vianen dat wereldwijd marktleider is op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw. Hun missie is om te bouwen aan levensloopbestendige binnenruimtes met duurzame lichtgewicht systemen en afbouwconcepten (bron: Gyproc).

Ik richt me vandaag specifiek op hun gipsproducten voor plafonds. Gyproc zelf categoriseert vier verschillende plafonds, namelijk gesloten-, systeem-, naadloze- en gebogen plafonds.

Gesloten plafonds

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit soort plafonds gesloten, wat betekent dat ze uitermate geschikt zijn voor geluidsisolatie en thermische isolatie en daarnaast brandwerend zijn. Ze zijn opgebouwd uit een metalen frame en zijn voorzien van Gyproc beplating. Gyproc biedt verschillende varianten aan, zoals bijvoorbeeld de FireBloc (verhoogt brandveiligheid).

Gyproc-gesloten-plafonds-interieurarchitect-ken-creemers

Systeemplafonds

Systeemplafonds van Gyproc, waaronder Gyptone, Coratone en Gyprex vallen, zijn tevens onderdeel van Gyproc. De Gyptone serie maakt gebruik van akoestische plafond- tegels en panelen. De plafonds zorgen voor een strak design dankzij perforaties, terwijl ze ook geluid absorberen. Daarnaast zijn zowel Coratone als Gyprex eveneens plafondtegels. Coratone is gemaakt van gipskarton en heeft een natuurgetrouw houtvinyl, waardoor uw plafond een warme uitstraling krijgt. Tot slot zijn Gyprex plafondtegels voorzien van een wit, glad vinyl waardoor u de tegels eenvoudig te monteren zijn (vanwege het richtingloze vinyl).

gyproc-gyptone-tegels-systeemplafonds-interieurarchitect-ken-creemers

Naadloze plafonds

De naadloze plafonds van Gyproc zijn geperforeerde gipskartonplaten. Deze platen hebben een hoge geluidsabsorptie en zien er bovendien erg netjes uit. In het assortiment zitten de producten BIG Gyptone, Rigitone, Ri-acoustic en Climafit Rigitone.

Gyprox-BIG-Gyptone-interieurarchitect-ken-creemers

Gebogen plafonds

Deze gebogen plafonds zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een flexibel materiaal om plafonds te maken. Gyproc heeft een speciaal Vertebra systeem: een metalen draagconstructie geschikt voor het maken van gebogen wanden en plafonds met een kromtestraal vanaf 500mm.

Gyproc-gebogen-plafond-interieurarchitect-Ken-Creemers-Limburg.

Heeft u nog vragen over deze plafonds? Stel ze me dan gerust in de comments.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Wat zijn Gyproc gipsplaten en waarvoor dienen ze?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.