Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Wave-gordijnen: een extra tikkeltje gezelligheid in een modern interieur

wavegordijn

Wie gordijnen zegt, denk al te vaal nog aan bombastische draperieën met een ouwbollig bloemetjesmotief. Tegenwoordig kan het ook anders. Dank zij een waveplooi, kunnen gordijnen ook in een strakke plooi vallen. Op die manier geven ze uw moderne interieur een klein tikkeltje extra gezelligheid mee. Ik leg u graag uit wat een wave-gordijnen precies is.

waveplooi

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Hoe kan je gordijnen modern maken?

Heel simpel: u gebruikt een waveplooi om uw gordijnen een strakke look te geven. De meeste gordijnen worden opgehangen gordijnhaakjes aan een rail die u boven het raam plaatst. Bij wave-gordijnen is dat niet anders, maar er komt een extraatje bij. Het zijn namelijk de zogenaamde waverunners die zorgen voor de moderne look. Deze runners worden onderling verbonden met een dun koordje, telkens met een afstand van 6 cm voor een smalle plooi, of 8 cm voor een bredere plooi. De plooi oogt daardoor recht en strak, zonder onnodige bandjes of tierlantijntjes.

Bij een wave-gordijn is de rail ook altijd zichtbaar. Daarom kiest u best voor een exemplaar dat gezien mag worden. Afhankelijk van uw interieur kan u voor een eenvoudig model kiezen, of een meer industrial look. Het mooist zijn de kamerhoge gordijnen, vooral omdat deze het plafond nog hoger doen lijken. Hiervoor zijn vooral stoffen met polyester erin, heel geschikt.

 

 

Geen pottenkijkers

wavegordijn

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Maar hebben we eigenlijk wel gordijnen nodig? Toch wel, zo blijkt uit onderzoek. De meeste mensen vinden dat gordijnen hun privacy helpt beschermen. Niets zo vervelend als een wandelaar die ongegeneerd binnenkijkt terwijl u ’s avonds rustig TV kijkt. Dat probleem kan opgelost worden door simpel uw gordijnen dicht te doen. En ze geven uw interieur een gezellig toets.

Verder werken ze ook (geluids)isolerend. Dikke plooien absorberen geluidsgolven waardoor er een demping ontstaat. Goed voor de algemene akoestiek, maar uw achtergrondmuziekje zal er nog beter door klinken. Maar gordijnen houden tijdens de koude winteravonden ook de warmte binnen. In de zomer doet u ze best overdag dicht, zodat ze de hitte buiten houden. Ook naar prijs toe, vallen gordijnen goed mee. Rolluiken zijn een pak minder gezellig en ook niet budgetvriendelijk,  en voor een kwalitatief goede rolgordijn betaalt u ook algauw een behoorlijke prijs. Redenen genoeg om de aankoop van wave-gordijnen te overwegen!

 

Heeft u vragen over wave-gordijnen, of wilt u graag vrijblijvend advies over uw interieur? Aarzel niet om mij te contacteren.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Wave-gordijnen: een extra tikkeltje gezelligheid in een modern interieur

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.