Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Welke afmeting moet mijn eetkamertafel hebben voor x aantal personen?

eetkamertafel-ken-creemers-interieurexpert

Ik hoef u niet te vertellen dat eetkamertafels er in alle soorten en maten zijn. Of het nu gaat om luxe eikenhouten tafels of een leuke tafel van de IKEA, iedereen heeft er een in huis. Bent u voor uw nieuwe stulpje op zoek naar een mooie eetkamertafel? Dan moet u behalve aan het materiaal vooral ook aan de grootte van de eetkamertafel denken. Met hoeveel personen woont u en hoe vaak komt er visite langs om te eten? In het blog van vandaag geef ik wat meer informatie over de afmetingen van eetkamertafels.

Eetkamertafel en afmetingen

Het is belangrijk om te letten op de afmetingen van de eetkamertafel die u wilt kopen. Bent u thuis met vier personen? Dan is een eetkamertafel van 120x80cm of 140x90cm voldoende. Wilt u iets meer flexibiliteit doordat er regelmatig een vriend van jullie of de kinderen over de vloer komt? Dan is het beter om u zich te richten op eetkamertafels met een grootte tussen de 200x100cm en 240x100cm. Wilt u nog een stapje groter? Eetkamertafels van 280x100cm tot 300x100cm zijn bedoeld voor 8 tot 10 personen. Deze eetkamertafels zijn echter bedoeld voor grote vertrekken. In een huis van normale proporties zijn deze tafels al gauw te groot. Denk eraan dat deze afmetingen gericht zijn op rechthoekige tafels.

eetkamertafel-ken-creemers-interieurexpert

Uitschuifbare eetkamertafel

Mocht u er niet uitkomen met het aantal personen dat u wilt huisvesten aan uw tafel, dan kunt u altijd nog overwegen om een uitschuifbare eetkamertafel te kopen. Deze eetkamertafels zijn vaak minimalistisch opgebouwd met simpele kleuren als zwart en wit. U kunt ze naar wens uitschuiven. Zo kunt u van een simpele eetkamertafel voor vier personen ineens een tafel tevoorschijn toveren voor tien personen. Deze eetkamertafel is ideaal voor mensen die houden van de mogelijkheid om uit te breiden en meubels aan te passen.

Overzicht afmetingen eetkamertafel

Voor het overzicht vindt u hieronder een lijst met basis afmetingen voor eetkamertafels en het aantal personen dat aan tafel kan zitten. Let op, er wordt geen rekening gehouden met de kop plaatsen. Tevens is het aantal personen afhankelijk van de breedte van de stoelen.

Rechthoekige tafels

– 1,80m voor 4 – 6 personen
– 2,40m voor 6 – 8 personen
– 3,00m voor 8 – 10 personen

Ronde tafels (diameter)

– 90m-120m voor vier personen
– 1,50m voor zes personen
– 1,80m voor acht personen

Interieur-CR33MERS-eetkamertafel

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

9 reacties op “Welke afmeting moet mijn eetkamertafel hebben voor x aantal personen?


Door vandiermen op 22 september 2015

Beste heer, mevrouw
Ik ben op zoek naar een ovale tafel voor 10 tot 12 personen. Met welke afmeting moet ik rekening houden?
Ik hoop dat u mij info kunt verschaffen.
Met vriendelijke groet


Door Ken Creemers op 25 september 2015

Wel dit hangt natuurlijk ook af van de stoelen die u wenst te plaatsen aan de tafel. Neem een 70cm in breedte dat u wenst als ruimte per persoon, dan zou u bij 2,8m uitkomen van lengte. Maar dan heeft de persoon op de kop eigenlijk geen plaats. Dus mijn voorstel hier in is om minstens naar een tafel van 3 meter te gaan bij 10 personen en bij 12 personen zeker naar 3,5m of de tafel nog breder maken. Hopelijk kan u hier al een eind mee verder. Zo niet, stuur me dan even een mailtje naar ken@cr33mers.be


Door Sabine op 19 februari 2016

Wij hebben een bureau van 180 cm waar bij een eettafel van willen maken. Wij willen de poten die er nu onder zitten eraf schroeven en er robuuste industriele poten onder zetten. Echter willen wij graag een tafel waar drie stoelen naast elkaar kunnen en zijn wij bang, omdat je ook nog rekening met de breedte van de tafelpoten moet houden, dit niet gaat passen. Wat is u advies hierin?


Door Ken Creemers op 1 april 2016

Dag Sabine, tja dat is een lastige. U kan de tafel natuurlijk niet groter toveren dan dat ze is. Maar 180 cm voor 3 stoelen naast elkaar gaat voor te dineren geen optie zijn, klopt.


Door toon defloor op 11 juni 2019

ik zou 2 centrale poten plaatsen zodat de hoeken vrij zijn


Door Laura Pousset op 24 april 2017

Beste, voor hoeveel personen zou een ovale tafel van 3 m x 1,50 m plaats geven ?


Door Ken Creemers op 29 april 2017

Ik zou een 8 personen zetten. Afhankelijk van de stoelen zou 10 ook nog kunnen, maar tijdens een diner wordt dat misschien at krap.


Door Pieter Jan op 30 mei 2018

Beste,

Hoe breed moet een vierkante tafel zijn om op elke zijde comfortabel 2 mensen te plaatsen? (dus 8 personen in totaal).


Door Elly van derHeiden op 28 september 2019

Goedenavond, graag hoor ik van u hoeveel grond oppervlak er nodig is als ik een tafel voor 6 pers ( rond doorsnede 1.50) wil neerzetten. ik hoor het graag

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.