Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Raamdecoratie: welke kiest u voor uw interieur?

shutters-gordijnen-interieurarchitect-creemers

Uw huis kan bestaan uit een landelijk of modern interieur. Het is van belang om uw raamdecoratie daar op af te stellen. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) geeft u een aantal tips.

Welke raamdecoratie past bij welk interieur?

Als u nog niet bekend bent met de verschillende soorten raamdecoratie die u kunt gebruiken, dan verwijs ik u graag door naar de vorige artikelen die ik heb geschreven naar aanleiding van raamdecoratie. Zo schreef ik al eerder over horizontale lamellen, shutters, duorolgordijnen, gordijnstoffen en gordijnen voor in een modern interieur.

Om met die laatste door te gaan, zal ik eerst een aantal tips geven voor een modern interieur. In een modern interieur kunt u namelijk het beste rolgordijnen, duo-rolgordijnen en horizontale lamellen gebruiken als raamdecoratie. Heeft u een modern interieur maar heeft uw huis tegelijkertijd een landelijke uitstraling? Dan is het interessant om ook shutters en vouwgordijnen te overwegen voor uw huis. Tot slot kunnen klassieke gordijnen zowel in een modern als landelijk interieur opgehangen worden. Dit is vooral afhankelijk van de kleur.

Tips voor een modern interieur

Als raamdecoratie in een modern interieur kunt u het beste kiezen voor eenvoudige en minimalistische kleuren zoals wit en grijs. Daarnaast is het belangrijk dat ze een moderne uitstraling hebben, wat u kunt krijgen door rechte gordijnen te gebruiken. In een modern interieur vind ik duorolgordijnen een goede raambedekking. Het voordeel van duorolgordijnen is dat u zelf de lichtinval kunt regelen in huis. Mede daardoor hebben rolgordijnen een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

raamdecoratie-cr33mers-decoratie-rolgordijnen

Een landelijk interieur

Ik vind persoonlijk shutters een mooie moderne oplossing (lees hier over de voordelen van shutters). Shutters kunt u ook in een modern interieur gebruiken om een landelijk tintje te geven.

raamdecoratie-shutters-interieurarchitect-ken-creemers

Waar u ongeacht uw keuze aan moet denken, zijn de kleuren die u gebruikt voor raamdecoratie. Het mooiste is bijvoorbeeld om de kleuren die u gebruikt in uw raamdecoratie ook terug te laten komen in uw interieur zodat ze elkaar versterken.

Waar gaat uw voorkeur naar uit?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Raamdecoratie: welke kiest u voor uw interieur?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.