Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Een wijnbewaarkast: een luxueuze ‘thuis’ voor uw wijnen

wijnbewaarkast

In mijn vorige blog maakte ik u wegwijs in de wereld van de wijnkoelkasten. Een must voor elke liefhebber van de goddelijke druivendrank. Bent u een echte wijnkenner? Dan gaat u beter nog een stapje verder. Haal een wijnbewaarkast in huis. En hou daarbij niet alleen rekening met uw wijncollectie, maar ook met uw interieur. Ik deel graag mijn advies met u.

Wijnbewaarkast versus wijnkoelkast

Kiest u het best voor een wijnbewaarkast of voor een wijnkoelkast? Het antwoord hangt af van welke wijn u wilt bewaren. In een wijnkoelkast houdt u al uw aangekochte wijnen op de juiste temperatuur. Maar koopt u vaak wijnen aan die nog een tijdje moeten rijpen? Dan investeert u beter in een wijnbewaarkast. Want die creëert, met een constante temperatuur van zo’n 14 °C, het ideale klimaat voor uw wijnen en brengt ze zo perfect ‘op dronk’.

wijnkoelkast
(Bron foto: wijnkoelkast.org)

wijnkoelkast
(Bron foto: www.exaro.nl)

Bewaren én op temperatuur houden?

Wilt u de voordelen van een wijnbewaarkast en wijnkoelkast combineren? Ga dan voor een wijnklimaatkast. Die heeft meerdere temperatuurzones. U kunt elke wijn op de ideale temperatuur bewaren. In de kast is ook een plaats gereserveerd voor wijn die u enkele jaren wilt bewaren.

Een wijnbewaarkast kopen? Denk functioneel én esthetisch

Een wijnbewaarkast bestaat in alle vormen, maten en designs. Ik ga met mijn opdrachtgevers altijd op zoek naar een model dat niet alleen praktisch is, maar ook perfect past binnen hun interieur. Zo geeft de bewaarkast een functionele én esthetische meerwaarde aan uw huis.

In mijn interieurontwerpen besteed ik veel aandacht aan de juiste plaats van de kast. Een plekje in de keuken of de woonkamer kan natuurlijk perfect. Met een mooi exemplaar hebt u dan ook meteen een echte blikvanger in huis.

Liever uit het zicht? Ook een onverwarmde plek, zoals de garage, is mogelijk. Dankzij het ingebouwde verwarmingselement blijven uw wijnen perfect op temperatuur. Let er wel op dat de ruimte vorstvrij is.

Enkele voorbeelden van wijnbewaarkasten in een leefruimte als inspiratiebron:

wijnbewaarkast
(Bron foto: www.budgetplan.be)

wijnbewaarkast
(Bron foto: www.elektrozine.be)

wijnbewaarkast
(Bron foto: www.wonenenwonen.nl)

Wilt u ook investeren in een wijnbewaarkast die perfect bij uw binnenhuisinrichting past? Neem dan gerust contact op voor advies.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Een wijnbewaarkast: een luxueuze ‘thuis’ voor uw wijnen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.