Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Woonaccessoires een verrijking voor elk interieur

Modern interieur

U heeft uw droomhuis gebouw of gerenoveerd, de inrichting is klaar en ook de meubels zijn gekozen. Op dat moment blijft er nog maar één ding over: shoppen voor woonaccessoires, een bezigheid die volgens cijfers vooral vrouwen leuk vinden. Maar vooraleer u zich helemaal laat gaan in uw favoriete interieurwinkel, zijn er toch een aantal zaken waar u best even bij stil blijft staan.

Thuisgevoel creëren

Misschien eerst even kaderen waarom we zo dol zijn op die woonaccessoires. Dat is heel simpel: naast een huis, willen we vooral een thuis maken voor onszelf en ons gezin. Dat doe je door je huis een identiteit en een persoonlijkheid te geven. Uiteraard leunt deze aan bij de identiteit van de gezinsleden. We zullen dat vooral doen door onze thuis een uitstraling te geven en kiezen daarom een bepaalde stijl om in te wonen. Die stijl gaan we verder uitwerken aan de hand van accessoires. Het woord zegt het zelf al: op zichzelf hebben ze niet zoveel nut, maar in uw interieur zijn ze een echte verrijking. Het mooie is ook dat je je volledige interieur een makeover kan geven door simpelweg een aantal accessoires te veranderen.

Fotolijst in een modern interieur - woonaccessoires

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

Stijlgevoelig

Woonaccessoires zijn uiteraard stijlgevoelig. U kan niet zomaar eender wat in eender welk interieur plaatsen. Ook de hoeveelheid accessoires en de vorm wordt door de stijl bepaald. Houdt u eerder van een landelijk interieur, cottage-stijl, dan zal u vooral veel accessoires in huis halen met allerlei franjes. U zal dan ook eerder voor zachtere kleuren kiezen met de bedoeling uw woning een gezellige sfeer te laten uitstralen.

Bent u eerder fan van een modern interieur, dan moet u met deze stelregel rekening houden: less is more. Een moderne woonkamer onderscheidt zich van de anderen door een strakke look, open ruimte en dus beperkte accessoires. De accessoires zullen eerder sober zijn, met hier en daar een opvallend accent.

Moderne vazen

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Welke woonaccessoires?

Volgens cijfers van interieurzaken en webshops is er een duidelijke top 4 de onderscheiden:

  1. Kaarsen: kaarsen of kaarslicht blijken een echte topper te zijn. U kan ze zowel in een landelijk of een modern interieur gebruiken. Voor een landelijk interieur zal u een mooie kandelaar of kaarsenhouder kiezen, terwijl in een modern interieur u ze bijvoorbeeld op een schaal kan plaatsen.
  2. Kussens: nog niet zolang geleden hebben we het er al over gehad, kussens zijn de sierraden van uw interieur. U kan het volledige artikel over mijn eigen kussenlijn hier nog eens nalezen.
  3. Fotolijstjes: hier geldt hetzelfde verhaal als voor de kaarsen. Ze zijn bruikbaar in elk interieur, afhankelijk van de stijl van het lijstje. Strak voor modern, franjes voor landelijk.
  4. Vazen: ook zij zijn in elk interieur bruikbaar. Voor een modern interieur soms met een fel kleurtje als accent en vaak ook groot, voor landelijk eerder klein en zachter van kleur.

Professioneel advies

Als u van plan bent om accessoires aan te schaffen, bepaal dan vooraf wat u wil en waar u ze wil plaatsen in uw interieur. Neem een foto mee van uw interieur en vraag advies aan de verkoper over bepaalde stukken. Hou er ook rekening mee dat mooie accessoires best prijzig kunnen zijn, maar dan heeft u ook kwaliteit in huis. Ikzelf ben altijd bereid om u verder te helpen met uw interieurvraagstukken, u kan me steeds contacteren.

 

 

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Woonaccessoires een verrijking voor elk interieur

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.