Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Zelf verven – welke voorbereidingen moet u treffen?

zelf-verven-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Zelf verven is een goede optie als u een beetje handig bent en kosten wilt besparen. Daarnaast is het het een leuk tijdverdrijf omdat u met eigen ogen kunt zien hoe u uw huis aan het veranderen bent. Er zijn wel een aantal zaken die u in ogenschouw moet nemen. Interieurarchitect Ken Creemers legt uit welke voorbereidingen u moet treffen.

Zelf verven: een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals bij zo goed als alles geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is zeker ook waar als het om verven gaat. Er zijn namelijk een aantal zaken die u van te voren al kunt regelen of waar u aan kunt denken.

Één van die zaken is bijvoorbeeld de hoeveelheid verf die u nodig heeft om uw muren te verven. Zelf verven houdt namelijk in dat u ook zelf schattingen moet maken van de hoeveelheid verf die u nodig heeft. Bij grove ondergronden heeft u bijvoorbeeld meer verf nodig dan bij een compleet egale ondergrond. Over het algemeen kunt u bij lak 1 liter voor 14 vierkante meter aanhouden, bij muurverf 1 liter per 8 vierkante meter en tot slot bij structuurverf 1 liter per 3 vierkante meter (allen per verflaag).

Ook belangrijk is de glanskleur. Ik schreef hier in een eerder blog al eens over, dus ik verwijs jullie graag naar dat artikel. Hier kunt u de verschillende soorten verf op een rijtje vinden. Deze hebben allen een andere glans: een aspect van verven dat u van te voren moet bedenken zodat de ruimte waarin u verft er niet anders uit komt te zien als verwacht.

Daarnaast moet u bedenken of u gebruikt wilt maken van rollers of kwasten. Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak, hoe vaker u gebruik zult maken van rollers. Vervolgens kunt u met kwasten het precisiewerk uitvoeren.

Praktische zaken

Bij het zelf verven is het daarnaast belangrijk om objecten in uw ruimte te beschermen. Zo moet u vloeren en meubels afdekken zodat deze niet per ongeluk een likje verf mee krijgen. Plak ook ramen en deuren af en probeer stopcontacten te verwijderen voor zover mogelijk. Dan kan niets in de weg staan voor een mooi geverfd huis.

zelf-verven-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Zelf verven – welke voorbereidingen moet u treffen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.