Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Zitmeubel opstellingen: voor- en nadelen

bank-combinatie-ken-creemers

Wat is er na een lange dag op het werk lekkerder dan thuis komen en neerploffen op de bank?

Zitmeubels zoals banken of fauteuils zijn voor veel woonkamers de plek om even lekker te kunnen relaxen. U kijkt er naar de televisie, praat bij met familieleden en nodigt vrienden en familie uit om een leuk avondje bij uw thuis te beleven. Sommige families hebben zelfs de eettafel vervangen en eten liever op de bank met z’n allen. Het zal u dan ook niet verbazen dat er verschillende zitmeubel opstellingen mogelijk zijn. De Limburgse interieurarchitect Ken Creemers bespreekt de voor- en nadelen van een aantal.

bank-zitmeubel-opstellingen-combinatie-ken-creemers

Mooie moderne opstelling van banken

Verschillende zitmeubel opstellingen en hun voor- en nadelen

Onder de meest traditionele zitmeubel opstellingen behoort de 3-2-opstelling, waarbij u twee banken heeft die in totaal plaats bieden voor vijf personen. De ene bank is daarbij net iets langer dan de andere. In principe is dit voldoende voor uw gezin of als er ooit iemand langskomt. Mocht u meer plek nodig hebben, dan kunt u altijd nog extra stoelen aanschuiven. Als u weinig behoefte heeft om te relaxen en u alleen wilt zitten, dan is deze traditionele opstelling wellicht ideaal. Maar als u af en toe ook eens wilt genieten van een spannende film, dan kunt u ook een driezitsbank aanschaffen in combinatie met een zogenaamde chaise longue, een soort ligbank. Deze kunt u fijn gebruiken ’s om naar de televisie te kijken. Deze chaise is echter wat minder praktisch als er bezoek komt, aangezien ze niet gemaakt zijn voor meerdere personen. U kunt de look compleet maken met één of twee fauteuils. Met fauteuils kunt u ook een bepaald kleuraccent integreren in uw interieur. Zo kunt u extra kleur en extra detail brengen in uw huiskamer. Tegenwoordig worden er ook hoekelementen gebruikt zonder rugleuning. Dit geeft een cozy, loungy effect aan uw interieur, maar opnieuw, minder bruikbaar op die momenten dat u echt veel zitplaatsen nodig heeft.

chaise-longue-zitmeubel-opstellingen

Het is dan natuurlijk wel belangrijk wel te letten op een kleur die past bij uw interieur. Ook belangrijk is het om te letten op de armleuningen: die mogen niet door elkaar heen gaan. Er moet minimaal plaats genoeg zijn om langs alle kanten langs te kunnen. In onderstaande afbeeldingen ziet u dat de armleunen net voor en gelijk staan met de grote sofa. Gezien de armleunen hier smal zijn valt het nadelige effect minder op, maar bij brede armleunen zal u snel aanvoelen dat dit niet juist zit.
zetel-opstellingen-fouten

Hoe staan uw banken opgesteld?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Zitmeubel opstellingen: voor- en nadelen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.