Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Binnenhuisarchitect: De 7 meest gestelde vragen!

binnenhuisarchitect-7-Meest-Gestelde-Vragen

Binnenhuisarchitect Ken Creemers biedt u een antwoord op de 7 meest gestelde vragen die hij krijgt als binnenhuisarchitect van opdrachtgevers die willen bouwen of verbouwen . Heeft u nog een vraag? Stel die onder dit artikel en u krijgt zeker antwoord!

Binnenhuisarchitect, wat is de kostprijs?

Binnenhuisarchitect-kostprijs
Om te beginnen: helemaal niets. U krijgt eerst een gratis gesprek met mij. Daarin vertel ik u wat de mogelijkheden zijn en wat mijn werkwijze is. U vertelt mij wat uw wensen en mogelijkheden zijn. Natuurlijk heeft een ontwerp van een woonkamer een heel andere prijs dan wanneer ik uw woning van A tot Z renoveer.

Binnenhuisarchitecten werken met een commissie, prijs per vierkante meter, uurloon of combinatie van deze. Zij vragen bijvoorbeeld 10% van het totaal interieur. Wel zo werk ik niet, gezien ik dit geen eerlijke manier van werken vind. Dit zou betekenen dat ik meer ereloon krijg wanneer u voor dure materialen kiest. Mijn prijs als binnenhuisarchitect is heel transparant en perfect aangepast aan de grootte van het aantal aan te pakken ruimtes. Hierdoor weet u perfect waar u aan toe bent.

Waarom zouden we u aanstellen als onze binnenhuisarchitect?

Binnenhuisarchitect interieurarchitect Ken Creemers
Een samenwerking met een binnenhuisarchitect is in eerste instantie een vertrouwensrelatie. Er moet een klik zijn. Tenslotte geeft u mij een blik in uw persoonlijke leefomgeving. Daarom krijgt u eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak die afspraak met mij omdat ik een passie heb voor interieur, interieurdecoratie en winkelinrichting. Die vertaal ik elke dag naar mijn interieurprojecten en woonconcepten. Het is mijn ambitie om uw persoonlijke levenskwaliteit te doen stijgen. Daarop ontwerp ik het interieur van uw woning. Hierdoor geraakt u als het ware verslaafd aan uw woning.

Natuurlijk zijn er mijn realisaties als binnenhuisarchitect en testimonia van klanten die dit staven. LINK

Als salesman/stijladviseur en stagiair/junior interieurdesigner heb ik vele jaren ervaring bij diverse studio’s en interieurwinkels. Zo deed ik 3 maanden stage in Amsterdam bij het internationaal retaildesign bureau TOMORROW en liep ik stage bij Studio Arne Quinze in Kortrijk. In 2009 ben ik summa cum laude afgestudeerd als Master in interieurarchitectuur  aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Sinds 2010 heb ik mijn eigen interieurbureau Cr33mers.

Hoe gaat een samenwerking met een binnenhuisarchitect in zijn werk?

 1. Alles begint bij een gratis en vrijblijvend inleidend gesprek. Alvorens we één lijn op papier zetten, moeten het programma en uw eisen en wensen duidelijk afgebakend zijn.
 2. Wanneer dit voor u en mij helder is en u een samenwerking ziet zitten, leggen we alles contractueel vast. Zodat we beiden weten waar we aan toe zijn indien er iets misloopt.
 3. Dan volgt de opmeting. Elke millimeter van het interieur meten we na. Hierdoor heb ik het interieur gevoeld en weet ik waar de uitdagingen zitten.
 4. De eerstvolgende keer dat u me dan ziet stel ik het interieurconcept voor met 3D-tekeningen en een grondplan van de indeling. Zelfs een virtuele tour is mogelijk.
 5. Wanneer het ontwerp u bevalt, ligt de rode draad vast en ga ik de plannen uitwerken. Ik ga de maatwerkmeubels uittekenen, ik maak grondplannen of ‘maatplannen’, een elektriciteitsplan, kortom alles wat de aannemers nodig hebben om een duidelijke prijsraming te maken. Op dit moment zit mijn werk er voor 90% op.
 6. Wat rest, is de bespreking met alle aannemers en de werfopvolging. Werfopvolging betekent dat ik op de werf aanwezig ben en u bijsta wanneer u esthetische keuzes moet maken.

interieur opdracht interieurarchitect Ken Creemers CR33MERS

Werkt CR33MERS met vaste aannemers of kunnen we onze eigen partij aanspreken?

Door de jarenlange ervaring die ik heb als binnenhuisarchitect met het inrichten van interieurs, heb ik gemerkt dat het werken met vaste, betrouwbare aannemers de voordeligste oplossing is voor 90% van mijn cliënteel. De aannemers weten welke kwaliteit ik verwacht als binnenhuisarchitect en door de vele projecten maken zij met u ook goede prijsafspraken. Wanneer u toch wenst om eigen partijen aan te spreken, is dit geen enkel probleem. Opvolging van het werk doe ik alleen bij mijn vaste aannemers, zoals het bespreken van plannen, prijzen en de begeleiding van de uitvoering.

We willen ons interieurontwerp zoveel mogelijk zelf uitvoeren, kan dat?

Uit ervaring weet ik dat wat u zelf doet, vaak het goedkoopste is. Wanneer u zelf een handige harry bent of vanwege de kosten zelf de handen uit de mouwen wilt steken, ben ik de laatste om u tegen te houden. Ik zal u uiteraard bijstaan als binnenhuisarchitect op esthetisch vlak, maar niet op technisch vlak, omdat ik verwacht dat u weet waaraan u begint… toch?binnenhuisarchitect Ken Creemers Penthouse Appartement zelf renoveren

Hoe lang duurt een renovatie?

Dat bepaalt u vooral zelf, maar het ligt uiteraard ook aan uw huis. Gemiddeld rekenen we een jaar vanaf het inleidend gesprek tot het interieur klaar is. Dit geldt voor totaalrenovaties, dus uw hele huis. Wanneer u enkel een interieurconcept wenst, reken ik hier gemiddeld anderhalve maand voor.

Wat gaat onze renovatie kosten?

binnenhuisarchitect wat kost onze renovatie Ken Creemers
De kosten van uw renovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Materiaalkeuze
 • Afwerkingsgraad
 • Wat u zelf doet en wat u laat doen
 • Of u verschillende diensten van CR33MERS gebruikt
 • Of u ook nieuwe decoratie wilt, zoals aankleding, stoelen of zetels
 • Werkt u het interieur onmiddellijk af of in fases?

Tijdens het gratis inleidend gesprek kunt u samen met mij een snel overzicht maken van de renovatiekosten. Zo weet u vooraf grotendeels waar u aan toe bent. Een meer gedetailleerde raming maken de aannemers alvorens u met hen een verbinding aangaat. Dus u kunt steeds ingrijpen om binnen uw budget te blijven.

Binnenhuisarchitect Ken Creemers voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Zijn al uw vragen beantwoord? Of wil u nog iets weten over mij of mijn diensten als binnenhuisarchitect? Aarzel niet om het te vragen in het commentaarveld hieronder of neem direct contact met mij op.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

3 reacties op “Binnenhuisarchitect: De 7 meest gestelde vragen!


Door Cynthia Kok op 19 september 2015

Beste,
Volgende week beginnen er een aantal verbouwingen aan ons huis. Wij hadden graag een bezoek gehad van een binnenhuisarchitect waaraan we nog een aantal vragen kunnen stellen en die ons advies kan geven. (Vooral over de indeling)
Doet u dit ook?
Zo ja, wat is de kostprijs?
met vriendelijke groet,
Cynthia Kok


Door serge plompen op 2 november 2015

wij zouden graag een verbouwing doen aan ons appartement , een muurtje laten weg halen om een nieuwe open keuken te laten plaatsen , dit zou wel pas tegen 2017 gebeuren maar wij zijn benieuwd wat dit ons gaat kosten , kunnen we op een binnenhuisarchitect rekenen om ons bij te staan , vriendelijke groeten


Door demuyzere op 6 december 2015

Geachte,
wij hebben onze verbouwingen gedaan en zijn nu opzoek naar iemand die onze ruimtes kan helpen uittekenen hoe wij het best kunnen indelen en voorstellen doet ivm kleur en indeling. Wij zouden ruimte per ruimte aanpakken zodat we de kosten wat kunnen verdelen.
We zouden graag weten of we dit met jullie op papier kunnen krijgen en wat het ons zal kosten om het op papier te krijgen.
vriendelijke groeten

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.